joi, 14 mai 2015

Cu Toporul Tomahawk M48 prin padure

Tomahawk M48 
Topor tactic SOG Tomahawk M48
           Tocmai ce am terminat Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov. Asa ca acum sunt un proaspat inginer silvic. Toata lumea stie ca un inginer silvic isi are biroul in padure, ca sa zic asa. Pe parcursul facultatii, si mai exact vara cand mergeam la munca pe la diverse Ocoale Silvice, am cam vazut eu cu ce se mananca aceata meserie. Acum depinde de fiecare inginer pe ce parte lucreaza, dar o mare parte din ei trebuie sa participe la punerea in valoare a masei lemnoase. Sau mai pe romaneste- sa mearga la marcat. 
         Nu stiu cati dintre voi stiu in ceea ce consta acest lucru, dar ca sa va spun pe scurt, o parte importanta a acestui proces o reprezinta cioplirea arborilor. Si desi ciocanul de marcat are o parte care taietoare, sub forma de topor, este mai recomandat ca inca o persoana sa aiba un topor care sa ciopleasca arborii. 
         In multe locuri am vazut ca toporul suplimentar era din lemn, uneori nu foarte ascutit, putin greu, cu coada prea lunga, neavand o forma ergonomica care sa faciliteze procesul de cioplire. 
         Acum ca la randul meu sunt inginer si trebuie sa merg la marcat, am tot cautat topoare care sa fie cat mai potrivite pentru cioplirea lemnului. Am mers in cateva magazine fizice, dar nu am fost foarte multumita, ba de pretul topoarelor, ba de calitatea lor. 
         Acum cateva zile am descoperit site-ul Totalmag.ro si am zarit pe acolo un topor care mi-a placut. 
        Este un topor Tomahawk-M48 care are doar 570 de grame si 38.7 cm lungime! Este foarte important sa nu cantareasca mult, ca dupa o zi de lucru sa nu iti cada mana...Si mi-a mai placut tare mult pentru ca este realizat din otel inoxidabil 420.  Si pentruca prin padure sunt destule animale salbatice, ma simt bine sa stiu ca are si o teapa ascutita la capatul opus al lamei taietoare.                           Are pretul de 220 de lei, o investitie care se poate face usor. Iata cum este descris acest topor pe site:
        Toporul Tomahawk M48 este unealta tactica suprema. Cantareste foarte putin, pentru a putea fi carat toata ziua fara sa va oboseasca, iar lama prezinta un tais lat si usor curbat, cu potential urias pentru taiat, despicat, lovit sau ciopartit. Capul toporului este construit din otel inoxidabil 420. Designul toporului implica o teapa ascutita ce completeaza foarte bine lama, obtinand o unealta eficienta de aparare si de efractie, dar si de supravietuire. Capul este atasat de manerul indestructibil din polipropilena cu ajutorul a 3 suruburi. M48 vine cu o teaca durabila din nylon si un snur de incheietura.
        
       Topor tactic SOG Tomahawk M48 Topor tactic SOG Tomahawk M48
          Imi place tare mult acest topor. Daca sunteti si voi interesati de asa ceva puteti vizita Totalmag.ro .
          O zi frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu