sâmbătă, 3 mai 2014

Festivalul Filmului European

 Festivalul de Film European a ajuns la majorat !

Festivalul Filmului European

          Buna!
          Festivalul de Film European implineste anul acesta minunata varsta de 18 anisori.  Colac peste pupaza, anul acesta  FFE va debuta de Ziua Europei. Vor fi proiectate peste 40 de filme , atat la Bucuresti cat si la Targu-Mures, fiecare film cu povestea si  cu personajele lui. In Bucuresti FFE va avea loc in perioada 9-18 mai, iar in Targu-Mures in perioada 16-18 mai. ffe facebook
         Cele peste 40 de filme , de toate neamurile(drame,comedii,biografii,scurtmetraje, documentare,filme de animatie etc), sunt aduse din 25 de tari din tot cuprinsul Europei. Ce mai, multiculturalism la puterea n.
         Festivalul este organizat de Institutul Cultural Roman, impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene in Romania si cu sprijinul ambasadelor tarilor europene.
    
         Iata ce declara vicepreseintele Institutului Cultural Roman , Liviu Jicman, despre Festivalul Filmului European : 
        „Dorim să aducem un suflu proaspăt Festivalului Filmului European care, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, îşi serbează majoratul. Selecţia excelentă de filme europene este completată de evenimente conexe care ne dorim să atragă şi public nou. Festivalul debutează de Ziua Europei. Împărtăşim valorile europene şi participăm la dialogul intercultural european. Cinematografia română este perfect conectată la fenomenul european, iar cineaştii nostri sunt adevărati campioni. Este datoria noastră să acordăm sprijinul şi atenţia necesară regizorilor, actorilor, cineaştilor români în general, în acord cu performanţele lor."

Institutul Cultural Roman
        Proiectiile din Bucuresti vor avea loc la cinematografele Studio si Elvire Popesco, iar in Tirgu-Mures vor fi proiectate in cinematograful Arta.
        Anul acesta, ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European este regizorul Adrian Sitaru (cele mai cunoscute productii ale sale fiind scurtmetrajul Colivia , dar si  lungmetrajele Pescuit Sportiv si Domestic), care a realizat clipul de promoare al Festivalului :




            In cadrul festialului regasim, bineinteles, si productii romanesti :" Bucuresti, unde esti? " , "Cantece pentru un muzeu", "La limita de jos a cerului"( coproductie Romania-Moldova) si o selectie de filme scurte realizate de studentii de la UNATC.
           Gata. Nu ne mai ramane acum decat sa mergem la film,nu?








Festivalul Filmului European









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu